Tiger philosophy lesson 71:

Beste Party animals en Levensgenieters,

Velen uren heb ik nagedacht over hoe ik u kon begeleiden naar uwe bestemming . Ten einde raad besloot ik de raad der wijzen te raadplegen hiervoor.
Opzoek naar de wijzen daalde ik naar de hoogste toppen en steeg ik naar diepste dalen van mijn gedachten, waar ik als eerste Zenox tegen kwam.“Wat is de beste manier om van punt A naar punt B te komen”, vroeg ik. “Om de hele afstand tussen A en B te overbruggen, moet men eerst de helft van die afstand afleggen, maar elke keer dat men een stap verder neemt, moet gij weer de helft van de totale afstand afleggen”, aldus sprak Zenox.

Verward was ik na mijn gedachtewisseling met Zenox. Het bos der wijsheid doorkruisend kwam ik onderweg Socrates tegen. Opgelucht legde ik mijn vraagstuk in zijn schoot. Socrates vroeg, “waarom wilt u die mensen uitnodigen?” “Omdat ik mijn verjaardag vier!” “Waarom viert u uw verjaardag?” “Omdat ik een jaar ouder word!” “Hebt u nagedacht waarom u ouder wordt?” Aldus begon ik serieus na te denken , maar kwam niet tot een bevredigend antwoord.

Uitgeput en teleurgesteld werd ik gedragen door de wind der gedachten naar de verlichte uitgang, waar ik Gautoma de Budda trof. “Hoe kan ik mijn vrienden de juiste weg wijzen, zodat ze niet afdwalen van de goede?” Budda antwoordde, “men is daar waar hij is en moet zijn, hij kan nooit daar zijn waar hij niet aangekomen is. Dus zit en wees daar niet waar je niet moet zijn, dan zul je zijn waar je zou moeten zijn.”

Dit werd me teveel en ik verliet de grot der wijzen en besloot om het maar op mijn eigen manier te do

Leave a Reply

Your email address will not be published.